Våra katter

För närvarande består familjen av fem stycken katter, alla är släkt på ett eller annat vis. Läs mer om respektive pälskling under deras egen sektion.

"Pejst"

... eller IP S*Spin Engine's Gold Digger som han heter i stamtavlan... Han är den som vi kärleksfullt kallar för den Norska Skogtaxen eftersom hans kastratmage får benen att verka en smula underdimensionerade...

Vår älskade gospojke, som småpratar med oss, letar rätt på saker att bära omkring på, vill gosa, buffas och fixa frisyren på alla som kommer i hans väg, och som mest larvar runt och bara är söt... Och är man SÖT så ska man ju få nom-nom; det finns ingen katt som kan se så vansinnigt förväntansfull ut som vår Pejst, längtande blick, trampande tassar, små uppmuntrande kvirr och sedan det nöjda smasket när godiset landar i munnen.

Dessvärre har denna hans talang för att vara söt, i kombination med att husse och matte är ganska blöthjärtade lett till att han har utvecklat en viss tyngd som inte bara kan härledas till en kraftig benstomme; i så fall är det en väldig konstig benstomme som mest hänger och sladdrar kring midjan... Eller så var det ju bara benen som var för korta?

"Jansson"

... eller SP GIC S*Spin Engine's Gold-X som han heter i stamtavlan. Han är den som vi kärleksfullt benämner som den Norska Skognudisten, eftersom han ganska lätt går ur päls, t ex under sommaren, eller när han tänkte som mest på flickor...

Han är vår supersnälle gentleman, som kan se så butter och bestämd ut ena ögonblicket för att sedan var det mest blidögda och mjuka i kattväg du kan tänka dig... Han har aldrig höjt en tass eller markerat ett bett utan är det mest genomsnälla som finns.

Jansson är en lite reserverad iakttagare när det är besök i huset; han är inte sån att han umgås med vem som helst utan i hans värld är det bara matte-matte-matte som gäller för kel och gos.

Jansson är sedan den 2:e maj 2014 en go' och glad kastrat!

"Krokodillan"

... eller IP CH S*Spin Engine's Bonzai Betty som hon heter i stamtavlan. Hon är den som vi kärleksfullt kallar för den Norska Skogkrokodilen, eftersom hon i sitt ungdomliga oförstånd glömde av att hon redan hade smakat på våra näsor och att vi *AJ* förmodligen-inte-kommer-uppskatta-det-den-här-gången-HELLER!

Betty var en alldeles en superb mamma till sina två kullar, med lätta förlossningar och starka moderskänslor. Numera är hon en lite rund kastrat, som kämpar mot sin dotter för att få behålla drottningtronen och styra de andra med sin mjuka järntass, och hon är en ljuvlig varelse; fast fortfarande med en förkärlek att nafsas i näsor!

"Fjant"

... eller GIC SE*Kattzelius Freswick de Alba som han heter i stamtavlan.

Han tävlar med Pejst om titeln som familjens clown, och hans smeknamn är synnerligen passande! Han är en väldigt social grabb som älskar att vara i uppmärksamhetens centrum, och bryr man sig inte om honom tillräckligt ser han till att placera sig där!

Fjant är fertil, och lånas ut till lämpliga honor. Honan behöver ha en excellent och kraftig haka, och en fin profillinje för att väga upp att han är lite svagare i de detaljerna.

Cremetabby m. vitt
HCM normal
PK-def normal

 

 

"Lillan"

... eller IC SE*Kattzelius Dalelia de Alba som hon heter i stamtavlan.

Lilla fröken Dalelia stal mitt hjärta, det går inte alltid att förklara men hon naglade sig fast med alla 18 klor och det hem fanns inte som kunde vara gott nog till min lilla prinsessa (jo, ett, men dit hade ju redan brorsan hennes flyttat). Hon är som sin mor; liten, men välbalanserad och fin tekniskt, så jag hoppas att hon så småningom ska kunna ge fina ungar med rätt matchning. Hon går även under namnet "Skinksnattarkobran" då hon är ett sällsynt stort matvrak med en lite skev uppfattning om det där med egen och andras mat.

Dalelia är även historisk; hon är den första SE*Kattzelius-katten att ta en titel, hon blev Champion den 10:e oktober 2016 i Rakkestad